Kimler doğalgaz desteği alacak? Uzman isim yanıtladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın başladığını duyurduğu Doğal Gaz Tüketim Desteği'ne son olarak kiracıların da dahil edilmesinin ardından detaylar merak edildi. Peki, kim ne kadar yardım alabilecek? Tüketici Konfederasyonu Merkezi Enerji Komisyonu Başkanı Abdullah Koç, tv100 canlı yayınında önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte bilinmesi gerekenler…

This browser does not support the video element.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın başladığını duyurduğu Doğal Gaz Tüketim Desteği başvurularına ilişkin detaylar merak edildi. Tüketici Konfederasyonu Merkezi Enerji Komisyonu Başkanı Abdullah Koç, konuyla ilgili tv100 canlı yayınında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Koç, henüz detayların belli olmadığını ifade ederek geçen yıllarda olduğu gibi uygulamanın brüt asgari ücretin 3'te birinden aşağı gelir düzeyine sahip haneler için geçerli olabileceğini dile getirdi.

Tüketicinin e-Devlet'ten başvurularında sorunlar yaşanabileceği konusunda Abdullah Koç, tüketicinin belli saatlerde başvuru denemelerini sürdürmelerinin faydalı olabileceğini söyledi. Koç, vatandaşın alım gücünün düşük olması nedeniyle yapılan yardımların çok daha geniş kitleye ulaştırılmasını umduklarını ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Doğal Gaz Tüketim Desteği başvuruların e-Devlet üzerinden sürdüğünü, desteğin yıllık 450 lira ile 1.150 lira arasında değişeceğini duyurdu.

Desteği hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceklerini aktaran Yanık, sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek ödeme yapacaklarını söyledi.