Dolar zayıfladı, altın kendini garantiye aldı

Nisan'dan bu yana önemli ölçüde değer kaybeden dolar kuru, güne yatay başladı. Analistler altın ve borsanın kendini garantiye aldığını belirtti.

Nisan 2018’den bu yana en düşük seviyesini test eden dolar endeksi, gün içerisinde kayıplarının bir kısmını telafi etti. Günü yatay bir seyirle kapatan dolar paritesi 7,40 liradan işlem görüyor. Euro da 9,07 lira seviyesinde.

Koronavirüs vakalarındaki artış, ABD'de reel faizlerin gerilemesi, ABD Senatosu'ndaki çoğunluğu belirleyecek olan kritik Georgia seçimleri ve zayıf doların ons altını desteklediği ifade edildi. Analistler, 464 liraları gören gram altının kayıplarını telafi ederek kendini garantiye aldığına dikkat çekti. Çeyrek altın ise 734,35 liradan alınıp, 751,17 liradan satılıyor.

Borsa İstanbul'da işlem gören Bist 100 endeksi 1.495,43 puanla en yüksek kapanışını yaptı.

Türkiye 5 yıllık CDS primi 307,03 baz puana çıkarken, 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 13,03’e yükseldi. Analistler, teknik görünüme baktığımızda trend ve momentum göstergeleri USDTRY paritesinin bugün içerisinde 7,30 – 7,50 bandında işlem görebileceğinin sinyalini verdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Bugün yurt içinde Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu, Aralık Reel Efektif Kur Endeksi ve Hazine ihaleleri takip edilecek. Yurt dışında da Almanya Kasım Ayı Perakende Satışlar ve Aralık Ayı İşsizlik Oranı verileri, ABD Aralık Ayı ISM İmalat Endeksi ve bölgesel Fed Başkanlarının konuşmaları takip edilecek.

Sonraki Haber