Donald Trump kararını açıkladı: Bunun olmasına izin vermeyeceğim!

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'deki suç oranları hakkında dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Trump, gerektiği takdirde Washington’da gerekirse ulusal acil durum ilan edip, federal yönetim uygulayacağını bildirdi.

ABD'de artan suç oranları nedeniyle yaşanan tartışma sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump dikkat çeken bir paylaşım ile tartışmaları alevlendirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından Washington'daki suç oranlarına ve Washington'ın Demokrat Belediye Başkanı Muriel Bowser'ın açıklamalarına ilişkin paylaşımda bulundu.

"EN GÜVENLİ ŞEHİRLERDEN BİRİNE DÖNÜŞTÜ"

Trump, federal hükümetin müdahalesi sayesinde Washington'ın birkaç hafta içinde ABD'nin ve hatta dünyanın en tehlikeli şehirlerinden biri olmaktan çıkıp en güvenli şehirlerinden birine dönüştüğünü söyledi.

 "İZİN VERMEYECEĞİM"

Trump, kentin restoranları ve mağazalarının dolup taştığını kaydederek, Bowser'ın ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) birimleri ile iş birliği yapmayacağını açıkladığını belirtti. Trump, "Bunun olmasına izin verirsem, suçlar yeniden patlak verecektir. Bunun olmasına izin vermeyeceğim. Gerekirse ulusal acil durum ilan edip, federal yönetim uygulayacağım" dedi.

 
Sonraki Haber