Dünya

Hapishaneden kaçmak için 1,5 yıl tünel kazdılar!

Venezuela'da hapishaneden kaçmak için 1,5 yıl boyunca tünel kazan suçlular, tünelin sonuna geldiklerinde nere uğradıklarını şaşırdı. 1,5 sene boyunca tünel kazan mahkumların, tüneli kentte bulunan polis eğitim merkezine doğru kazdığı belirtildi.

Doğanın vahşi yüzü kendisini gösterdi

Doğanın vahşi ve iri hayvanları suların devasa ve tehlikeli yaratığını köşeye sıkıştırdı. Kıran kırana yapılan savaşın yalnızca bir galibi oldu. Hindistan'daki bir milli parkta yaşanan kavganın sonucu kanlı bitti. Vahşi doğanın acımasız yüzü bir kez daha ortaya çıktı.

Macron'dan AB'ye silahlanma çağrısı: Geride kaldık

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ,6-9 Haziran'da yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri öncesi Sorbonne Üniversitesinde "Avrupa" temalı konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada, Avrupa'da birliğin ve gücün sağlanması için mücadele çağrısı yaptı.

15. yüzyılda suyun dibine gömülmüştü

İsveç'te suyun altında araştırma yapan arkeologlar, suyun metrelerce altından bulup çıkardı. 15. yüzyılda suyun dibine gömülen o eser askeri devrimin başlangıcı olarak gösteriliyor.

120 yıldan bu yana hiç kıpırdamadan duruyordu

120 yıl önce denizde kaybolan SS Nemesis isimli geminin gizemi sonunda çözüldü. Bu konuda araştırma yapan bilim insanları, gemiyi bularak merak edilen detayları tek tek ortaya çıkardı.

9’ncusunun saklandığı yeri bulacaklar

Gökbilimciler, 8 yıldır onun peşinde ancak o gökyüzünde saklanmaya devam ediyor. Bilim insanları sonunda onu bulmak için yeni bir yöntem üzerinde çalışmaya başladı. Gökyüzünde devasa 'noktaları birleştirme' oyunu oynayarak 9’ncusunun saklandığı yeri bulmayı hedefliyorlar.

Hükümlüler firar etti

Nijerya’da şiddetli yağışlar sonucu hasar alan hapishaneden 118 mahkum kaçtı.

İşte 4 ayaklı inatçıların 5 tuhaf hikayesi

İnatçılıklarıyla tüm dünyaya nam salan 4 ayaklı canavarların hepsi ayrı bir alem. Tek başlarına başka, sürü halinde başka dert oluyorlar. Hepsi tam bir çılgın. İşte onların 5 tuhaf hikayesi.

Bir zamanlar yasaklıydı ama şimdi çok değerli

Polonya'da toprak üzerinde tarama yapan bir metal detektörü aniden ötmeye başladı. Alarm bölgeyi kazan arkeologlar hayatlarının keşfini yaptı. Yüzlerce yıl önce gömülen ve yasaklı ilan edilen taştan eser tüm çıplaklığı ile karşılarında duruyordu. Hemen bölgeyi kırmızı şeritle korumaya aldılar.

Vahşi canlı mazgalın içinde sıkışıp kaldı

Dünyanın en vahşi yaratıklarından biri, kanalizasyonda yüzdüğü sırada orada sıkışıp kaldı. Ta ki biri onu fark edene kadar. Yaban hayatı kurtarıcısı tarafından fark edilen timsah, mazgalın kaldırılmasıyla birlikte sıkışmış halde bulundu. 6 aydır açlıktan ölmesi gerekti ama o hala hayattaydı. Hemen kurtarıldı.

Otomattan aldığı kahve sonu oluyordu!

Havayolu şirketinde çalışan bir kadın, havalimanındaki otomattan aldığı kahveyi içtikten sonra aniden rahatsızlandı. Kahveyi içmeye başladıktan sonra adeta hayatının şokunu yaşayan 21 yaşındaki genç kadın ölümden döndü.