Dünyada 7,5 milyon yılda bir olan korkunç şey şimdi oldu... Resmen kıyametin büyük haberi... Bavullarınızı toplayın gidiyoruz

Bilim insanları Antarktika'da 7.5 milyon yılda bir gerçekleşecek olayların gerçekleştiğini korku dolu gözlerle anlattı. Kışın ortasında eriyen buzulların yenilenmediğini ve bu eriyen buzulların okyanus sıcaklıklarını arttırarak dünyayı korkunç sona sürüklediğini söyledi. Hava sistemleri üzerinde büyük etkiye sahip olan buzulların az oluşumu felaketin habercisi olacak. Ancak bu konuda tüm bilim insanları o kadar da kötümser değil. Buzul oluşumu yeterli seviyede olursa kurtulmak imkansız değil.

British Antarktika Araştırması'ndan (BAS) bir bilim adamı Yahoo News'e böylesine keskin bir bozulmanın bir "geri bildirim döngüsü" yaratabileceğini ve bu nedenle okyanus sıcaklıklarının daha da ısınmasına neden olabileceğini söyledi. Antarktika'da kıtayı çevreleyen deniz buzu Dünya'nın hava sistemleri üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilecek endişe verici bir oranda azaldı. 7,5 milyon yılda bir kışın ortasında buzullar erimeye devam ediyor.