Dünyada giderek artmaya devam ediyor, yakında Türkiye'de de olacak... Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de daha büyük felaket yapacak. En son bizi vuracak

Kuzey Denizi'nde meydana gelen 4-5 derecelik sıcaklık artışının ardından gözler üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'ye çevrildi. Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamalarda bu yaz El Nino etkisini yaşayacak ülkelerden biri olan Türkiye'de de deniz sıcaklığının artacağı açıklandı. Türkiye denizlerinde yaşayan canlıların ise bu durumdan olumsuz etkilenmesinden korkuluyor. Bununla birlikte, ortama uyum sağlayan istilacı türlerde patlama olacağı tahmin ediliyor.

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü, 1984'ten itibaren düzenli olarak Türkiye'yi çevreleyen denizlerdeki sıcaklık değerlerini ölçüyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu, son 60 yılda dünyada deniz suyu sıcaklıklarının atmosferdeki ısınmaya paralel seyrettiğini, atmosferde yaklaşık 1,1 derece bir ısınmaya karşılık denizlerde 1 derece civarında bir sıcaklık artışı olduğunu ifade etti.