Dünyada hızla yok oluyorlardı. 100’lerce canlı var ama aralarından sadece 2’si kurtarılabilecek. Nedeni çok üzücü bir can her şeye bedeldir

Dünyada hızla yok olan canlıların, yok oluşuna dur demek ve popülasyonlarını kontrol altına alarak gelecek nesillere aktarmayı planlayan kurum, bütçesini belirledi. 100'lerce canlı var ama aralarından sadece 2 tanesine, ayrılan bütçenin yarısı harcanıyor. Uzmanlar, bu durum sebebiyle diğer türlerin ihmal edildiğini söylüyor. Korunması pahalı olan türler sebebiyle, pek çok can dünyadan yok olmaya biraz daha yaklaşıyor.

Dünyada hızla yok olan canlıların, yok oluşuna dur demek ve popülasyonlarını kontrol altına alarak gelecek nesillere aktarmayı planlayan kurum, bütçesini belirledi. Nesli Tehlike Altındaki Türler Yasası'nın 50 yıl önce yürürlüğe girmesinden bu yana, ABD'de 1.700'den fazla bitki, memeli, balık, böcek ve diğer türler, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya veya tehdit altında olan türler olarak listelendi. Ancak federal hükümet verileri, çeşitli biyolojik krallıkları kurtarmak için ne kadar para tahsis edildiği konusunda çarpıcı eşitsizlikleri ortaya koyuyor.