Dünyadaki tüm araştırmacıların gözü Türkiye'deki o noktaya kilitlendi. Otobüslere atlatarak akın akın Türkiye'ye geliyorlar. Çok ilginç

Dünyadaki araştırmacıların gözü Türkiye'deki o noktaya kilitlendi. Akın akın Türkiye'ye gelerek o bölgeyi yakından incelediler. Türkiye ve ABD'deki üç üniversiteden araştırmacılar, Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'ndaki ünlü Durupınar formasyonundaki kaya ve toprağı analiz etmek için yaklaşık bir yıl harcadılar. Tekne şeklindeki alanın efsanevi Nuh'un Gemisi'nin kalıntıları olabileceğine inanıyorlar.

Türkiye ve ABD'deki üç üniversiteden araştırmacılar, Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'ndaki ünlü Durupınar formasyonundaki kaya ve toprağı analiz etmek için yaklaşık bir yıl harcadılar. Tekne şeklindeki alanın efsanevi Nuh'un Gemisi'nin kalıntıları olabileceğine inanıyorlar. Nuh'un İncil'deki kaydı, Tanrı'nın Nuh'a, ailesini ve hayvan çiftlerini, Dünya'da kol gezen kötülüğü ve kötülüğü yok etmek amacıyla yaklaşan bir tufandan korumak için dev bir gemi inşa etmesi talimatını verdiğini anlatır.