Dünyadan 321.868 kilometre uzakta. Araştırmacılar ne yapacak ne edecek oraya bir türlü gidecek. Yeni döneme girdiği açıklandı

Dünyadan 321.868 kilometre uzakta olan Ay hakkında konuşan bazı araştırmacılar, insanlığın binlerce yıl boyunca ilham aldığı Ay'a gitme istediğinin sonucunda başarılı olduğunu ve bu başarının ardından Ay'da yepyeni bir zaman diliminin başlangıcı olduğunu öne sürdü. Bilim insanlarına göre, Ay 50 yıl içinde tamamen farklı bir görünüme bürünecek.

Binlerce yıl boyunca Ay, insanlara uzaktan ilham verdi, ancak Dünya'nın gece gökyüzündeki  321.868 kilometre daha uzakta bulunan - parlak işaret, ulaşılamayacak bir yerde kaldı. Her şey 13 Eylül 1959'da eski Sovyetler Birliği'nin insansız uzay aracı Luna 2'nin ay yüzeyine inmesiyle değişti. NASA'ya göre Luna 2 sondası, Ay'ın Mare Imbrium ve Mare Serenitatis bölgeleri arasında aya indiğinde bir krater oluşturdu. Ay'daki tozları harekete geçiren bu önemli an, insanlığın Ay'ı keşfetme çabalarının başlangıcına işaret ediyordu ve bazı bilim insanları artık bunun aynı zamanda "Ay Antroposeni" olarak adlandırılan yeni bir jeolojik çağın - ya da tarihteki bir zaman diliminin - başlangıcı olduğunu öne sürüyor.