Dünyanın başına gelen en kötü şeylerden biri... Son yapılan araştırmalardaki veriler korkunç... 11 saat boyunca 192.000 şimşek

Yapılan son çalışma dünyada meydana gelen en güçlü yanardağ patlamasını ortaya koydu. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında meydana gelen yanardağ patlamasında, 192.000'den fazla şimşek çakmasına neden oldu ve gökyüzüne 36 mil volkanik bir kül bulutu gönderdiği belirlendi. Bu veriler, şimdiye kadar dünya tarihinde görüşmemiş veriler olarak yorumlandı.

Yeni bir çalışma raporuna göre, şimdiye kadar kaydedilen en güçlü atmosferik patlamayı üreten Hunga Tonga-Hunga Ha'apai volkanik patlaması, 11 saat süren ve 240 km yayılan süper şarjlı bir fırtınada rekor sayıda şimşek çakmasına neden oldu. Pasifik Okyanusu'nun güneyinde yer alan yanardağ, Aralık 2021'de patlamaya başladı, ancak en patlayıcı olayı 15 Ocak 2022'ye kadar gerçekleşmedi. Yanardağın kalderası deniz seviyesinden 150 metre aşağıda olmasına rağmen, patlama suda patladı ve saniyede 5 milyar kilogram patlama hızıyla 58 km yükselen bir kül bulutu gönderdi. Bu, Mayıs 1980'deki St. Helens Dağı patlamasından daha büyük bir mertebedir.