Dünyanın bu kadına olanları duyunca içi ürperdi. Hastaneye kontrole gitmişti. Muayene sonucundan sonra polis çağrılıp hapse atıldı

Washington eyaletinde yaşayan kadın artan şikayetleri nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda kadının tüberküloz olduğu açıklandı. Tecrit edilmek istenen kadın kabul etmeyince hemen polis çağırıldı. Olay yerine gelen ekipler kadını tutukladı ve hapse attı.

 
ABD’nin Washington eyaletinde yaşayan bir kadın çok hasta olduğu için artan şikayetleriyle doktora başvurdu. Uzmanlar tarafından yapılan detaylı araştırmalar sonucunda kadının tüberküloz olduğu ortaya çıktı.

 BİR ODADA TUTULUYOR 

 Tecrit edilmek istenen kadın kabul etmeyince hemen polis çağırıldı. Tacoma-Pierce İlçe Sağlık Departmanı, mahkeme belgelerinde yalnızca "VN" olarak anılan kimliği belirsiz kadınının Pierce County hapishanesine götürüldüğünü ve izolasyon, test ve tedavi için özel olarak donatılmış bir odada tutulduğunu söyledi.

Sağlık departmanı, " Tüberkülozunu tedavi etmek için ihtiyaç duyduğu hayat kurtarıcı tedaviyi almayı seçeceğinden umutluyuz " dedi ve "bu gerekli müdahaleyle halk sağlığını destekleyen" Pierce County Şerif Departmanı yardımcılarına teşekkür etti. Tacoma News Tribune'e göre, kadının tutuklanması, halk sağlığı departmanının 18 Ocak'ta kendisine tecrit etmesi emrini vermesinin ardından geldi .

Sonraki Haber