Dünya’nın çekirdeği durdu dediler ama bunu kimse bize söylemedi! Meğerse hepimiz öldürecekmiş

Dünya’nın çekirdeğinin dönmesinin durduğu açıklandı. Bilim camiası konuyu tartışırken, olayla ilgili korkunç bilgiler ortaya çıktı. Eğer çekirdek uzun süre daha bu durumuna devam ederse ve soğursa Dünya üzerindeki tüm canlılar soğuktan ölebilir.

Bilim camiası, Dünya'nın çekirdeğine odaklandı. Dönmesinin durduğu söylenen çekirdekte yaşananlar bilim dünyasında tartışma başlattı. İnsanlık henüz bu vahametin farkında değil fakat çekirdek uzun süre daha bozuk durursa korkunç şeyler olacak. 

BÜTÜN CANLILAR ÖLÜR

İç çekirdek her bin yılda yaklaşık olarak bir santimetre büyür ve büyüdükçe de daha fazla ısı kazanır. Radyoaktif izotopların bozulması da çekirdeğe ayrıca ısı kazandırır. Eğer çekirdek tamamen soğursa, Dünya da soğuyacak ve tüm canlılar ölecektir.

SIZINTININ SEBEBİ TESPİT EDİLEMEDİ

Haberin Devamı

"Geochemical Perspectives Letters" dergisinde yayınlanan ve 10 bilim insanı tarafından yapılan çalışmada Dünya’nın çekirdeğinde yaşanan ve nedeni tespit edilemeyen erime sonucunda çekirdekte yer alan demir ve nikel karışımı tungsten elementinin, yeraltındaki diğer katmanları oluşturan maddelerle birleşerek dünya yüzeyine kadar çıktığı belirtildi. Dünya'nın ilk 2 milyar yıllık periyotta çok az değişime uğradığına işaret eden araştırmacılar, son 2,5 milyar yıldır devam eden sızıntının sebebinin tespit edilemediğini söyledi.

Sonraki Haber