Dünyanın en nadir canlılarından biri. Eğer yumurta çıkarmasaydı soyu tükenecekti. Yumurtalarını tek tek bıraktı görevliler sevindi

Dünyanın en nadir canlılarından biri, hayvanat bahçe dünyaya geldi. Eğer yumurta çıkarmasaydı soyu tükenecekti. Nesli tükenme tehdidi altında olan kertenkele türünün yavrularının dünyaya gelmesiyle birlikte görevliler de sevindi. Hayvanat bahçesi yetkilileri, "Üçü erkek ve sekiz dişiden oluşan kertenkeleler, yerli Motagua Vadisi'nde yalnızca 500 ila 600 bireye sahip olduğu tahmin edilen türün yabani popülasyonunu desteklemek için bir üreme kolonisinin parçası olacak" dedi.

Georgia'nın en büyük hayvanat bahçesi, dünyanın en nadir kertenkele türlerinden birinin korunmasına yardımcı olmak için yoğun şekilde çalışıyordu. Dünyanın en nadir canlılarından biri, hayvanat bahçe dünyaya geldi. Eğer yumurta çıkarmasaydı soyu tükenecekti. Atlanta Hayvanat Bahçesi, 10 Ocak'ta nesli tükenmekte olan 11 Guatemala boncuklu kertenkeleyi (Heloderma charlesbogerti) Guatemala Şehrindeki La Aurora Hayvanat Bahçesi'ne gönderdi.