Dünyanın korkulu rüyası olan canlı, meğer geçmişte böyle değilmiş. Kimse, onlar hakkındaki bu gerçeği bilmiyordu, henüz yeni ortaya çıktı

Dünyanın korkulu rüyası olan canlının soyu tükenmiş türlerinden biri hakkında yapılan açıklama herkesi hayrete düşürdü. Meğer geçmişte böyle değilmiş. Kimse ayılar hakkındaki bu gerçeği daha önce bilmiyordu. Henüz yeni ortaya çıktı. Hiper etobur olarak kabul edilen Kaliforniya boz ayıları, insanlar ortaya çıkmadan önce otoburdu. Sadece otlarla ve bitkilerle besleniyorlardı.

Dünyanın korkulu rüyası olan canlının soyu tükenmiş türlerinden biri hakkında yapılan açıklama herkesi hayrete düşürdü. Yeni araştırmalar, soyu tükenmiş Kaliforniya boz ayılarının, insanların iddia ettiği gibi dev, kana susamış "hiper etoburlar" olmadığını ortaya çıkardı. Bir zamanlar bol miktarda bulunan boz ayıların çoğunlukla vejetaryen olduğu ve Avrupalı ​​sömürgeciler ve Amerikalı yerleşimciler Kaliforniya'da çiftçiliğe başladıktan sonra yalnızca ara sıra hayvancılıkla ilgilendikleri ortaya çıktı.