Dünyanın korkulu rüyasıydı, hepimiz ondan korkuyorduk. Tam tersi bir şey oldu. Bundan sonra bizim için savaşacaklar, artık askerlerimiz

Tüm dünyanın korkulu rüyası olan canlılardan herkes korkuyordu. Ancak uzmanlar tarafından yapılan son açıklamaya göre, her şey tam tersine döndü. Bizim için savaşıp, bizi kurtaracaklar. Yapılan son açıklamaya göre, Dang hummasının yayılmasını durdurmak için bakteri taşıyacak şekilde değiştirilmiş bir grup sivrisineğin yakın zamanda serbest bırakıldığı bildirildi.

Onlarca yıldır Honduras'ta dang hummasını önlemek, insanlara sivrisineklerden korkmayı ve onların ısırıklarından kaçınmayı öğretmek anlamına geliyordu. Artık Honduraslılar hastalığı kontrol altına almanın potansiyel olarak daha etkili bir yolu hakkında eğitiliyor ve bu onların öğrendikleri her şeye aykırı. Bu da geçen ay Tegucigalpa'da yaşayan Hector Enriquez'in sivrisineklerle dolu bir cam kavanozu başının üzerine kaldırıp vızıldayan böcekleri havaya salmasına neden bir düzine insanın tezahürat yaptığını açıklıyor.