Dünyaya acil uyarı geldi... Panzehiri kalmadı... Sakın ısırılmayın, ölüm haberi geldi. Isırılmasının ardından kurtarılamadı

Dünyaya acil uyarı geçildi. Panzehir stoklarının tamamen tükendiği bilgisi verildi. Uzmanlar, insanlara "kesinlikle ısırılmamaya dikkat edin" uyarısı geçti. Geçtiğimiz günlerde panzehir eksikliği sebebiyle ısırılan cins bir köpeğin ölümünün ardından konu bir kez daha gündeme geldi. Devlet yetkilileri, ülkede yılan panzehiri olduğunu söylese de veterinerler ve yılan uzmanları kıtlığın çok ciddi boyutlarda olduğunu söyledi.

Güney Afrikalı veterinerler, şu anda bölgede neredeyse hiç panzehir şişesi kalmadığını söylüyor. Zarza isimli köpeğin tedavi gördüğü ancak sonunda öldüğü Pretoria'daki Valley Farm Hayvan Hastanesi'nde veteriner olan Dean de Kock, "Birkaç aydır panzehirimiz bitti." dedi. Veteriner hekimler ve yılan uzmanları, kıtlığın geçen yılın sonlarına doğru ciddileşmeye başladığını söyledi ancak yetkililer bir sorun olduğunu reddediyor. Panzehir üretiminden sorumlu bir devlet kurumu olan Ulusal Sağlık Laboratuvarı Servisi (NHLS), AFP'ye verdiği demeçte, "Yılan panzehiri ülkede mevcuttur." dedi. Nisan ayında, bir grup yılan ısırığı tedavisi uzmanı, sağlık bakanına büyük bir sağlık riski olarak tanımladıkları durum hakkında yalvardı. Bazı bölgelerde tedarik sorunları hafifliyor olsa da, veterinerler hala mücadele ettiklerini söylüyor.