Dünyayı eve kapatacak yeni korkunç kara bela yeniden yayılmaya başladı... Bir dönemin en karanlık tarihi onun yüzünden yaşandı. Aman Türkiye'den uzak dur

Araştırmacılar, dünyayı eve kapatacak yeni korkunç bir kara belanın yayılmaya başladığını duyurdu. Bir dönemin en karanlık günlerinin yaşanmasına neden olan hastalık, yeniden yayılabilir. ABD sağlık yetkilileri tarafından bildirilen resmi kayıtlara göre, 1 kişinin ölmesine ve 4 kişinin enfekte olmasına neden olan hastalığı kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

ABD sağlık yetkilileri, bir kişiyi öldüren ve en az dört kişiyi enfekte eden kontamine kemik greft materyaliyle bağlantılı bir tüberküloz salgınını kontrol altına almak için yarışıyor. İki yıl içinde nadir görülen hastalığın ikinci salgın hale gelmesinden korkan ve korkunç kara belanın yeniden dünyayı etkisi altına alarak milyonlarca kişinin ölümüne neden olmaması için sağlık yetkilileri var güçleriyle çalışıyor. 2021'de omurilik cerrahisinde kullanılan aynı tip kemik onarım ürününe tüberküloza neden olan bakteri bulaştığında sekiz kişinin öldüğü bildirilmişti.