Ekonomi

Piyasalarda son durum! Borsa güne yüksek başladı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,65 yükselişle 8.863,66 puandan başladı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,88 ile kimya petrol plastik olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 1,82 ile spor oldu.

Altının gramı 2 bin 280 liradan işlem görüyor

Altının gramı, yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından 2 bin 280 lira seviyesinden işlem görüyor.

Asya borsaları karışık seyrediyor

Küresel piyasalarda, dünya genelinde önemli merkez bankalarının ilk faiz indirimine ne zaman başlayacağına dair belirsizliğin sürmesine karşın alıcılı bir seyir öne çıkarken, düşük risk iştahının Asya pay piyasalarında etkili olduğu takip ediliyor.

Ekonomik güven endeksi arttı

Mart ayı ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre Şubat ayında, 99 olan endeks martta yüzde 1 artışla 100 oldu. Endeks, Haziran 2023'ten sonra yeniden 100 seviyesini gördü

Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor!

Emekliler için promosyon tutarının netleşmesinin ardından promosyon alabilmek için başvurular devam ediyor. İşlemleri tamamlanan emeklilere ödemeler bugün yapılmaya başlanacak. Dul yetim aylığı alan hak sahiplerine de en az 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacak. Banka promosyon düzenlemesinde yaklaşık 16 milyon kişi kapsamda bulunuyor.

ABD'nin ticari ham petrol stokları arttı

ABD'nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta, önceki haftaya göre yaklaşık 3,2 milyon varil arttı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan ‘altın’ kararı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Nisan ayından itibaren T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'ye Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuyum işletmelerinin ihtiyaçlarını karşılamak için işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis edildiği duyuruldu. Başvuru süreci ve prosedürlerle ilgili detaylar da açıklandı.

Yalova Makine OSB'den dev yatırımlar!

Yalova Organize Sanayi Bölgesi Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni gerçekleştirildi. Törende maliyeti 6 milyar lirayı bulan 5 üretim tesisi açıldı ve 20 fabrikanın temeli atıldı. Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir Yalova’nın Türkiye’nin en önemli üretim üslerinden biri haline geldiğini belirterek “Yalova Makine OSB olarak dünyaya hem teknik hem estetik anlamda model olacak hem de ölçek anlamında yüksek katma değerli ve teknolojili üretimin üssü olma iddiasındayız” dedi.

Borsa günün ilk yarısında yükseldi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,16 değer kazanarak 8.821,45 puana çıktı.

Emekliye promosyon ödemeleri yarın başlıyor

Emeklilerin banka promosyon tutarlarında artış yapılmasının ardından başvuruların nasıl olacağı ve ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. Yapılan açıklamaya göre kamu bankaları 8 bin ile 12 bin lira arasında değişen tutarlarda promosyon ödeyecek. Başvurular bankalardan ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Promosyon ödemeleri ise yarın başlayacak.

S&P Global, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti

Türkiye'nin bu yıla dair büyüme tahminini 60 baz puan yükselten S&P Global, büyüme tahminini 2024 için yüzde 2,4'ten yüzde 3'e ve 2025 için yüzde 2,7'den yüzde 3'e çıkardı.