EMEKLİ 5 BİN TL İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHİ: Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, şartları neler? SSK, Bağ-Kur 5 bin TL ikramiye ne zaman hesaplara yatar?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli 5 bin TL ikramiyesi ödeme tarihleriyle ilgili açıklama yaptı. Milyonlarca emekli vatandaş, ikramiyelerin hesaplara yatacağı tarihi bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği ikramiyeden faydalanmak isteyenlerin gündemine ''5 bin TL emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?'' sorusu yerleşti. Peki, Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, şartları neler, çalışmayan emeklilere verilecek mi? SSK, Bağ-Kur 5 bin TL ikramiye ne zaman hesaba geçer?

Emekli 5 bin TL ikramiyesi, Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyiğ Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, çalışmayan emeklilere 5000 TL ikramiye verileceğini açıklamıştı. ''Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?'' sorusuna yanıt arayanların gözleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrildi. Emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin hazırladığı düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. İşte, 5 bin TL emekli ikramiyesi hakkında tüm ayrıntılı bilgiler...

BİR DEFAYA MAHSUS OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hesaplara yatacağını açıkladığı 5 bin TL ikramiye, Cumhuriyet'imizin 100. yılına özel, bir defaya mahsus olarak ödenecek. Türkiye'de yaşayan 13 milyondan fazla vatandaş için gelir kaynağı olacak olan ikramiyelerle ilgili Bakan Işıkhan açıklama yaptı.

Ayrıntılı bilgiler şu şekilde: