Emekli ve memurlara müjde! Yeni formüller açıklandı, en düşük emekli maaşı kaç TL olacak? İlk kez telaffuz edilen zamlı maaşlar tutarları...

Geçtiğimiz günlerde asgari ücret zammı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanırken, asgari ücret oranında yapılan yüzde 55 zammın ardından, emekli ve memur maaşlarının da bu seviyelerde olacağını işaret etti. Emekli ve memurlar bu açıklamanın ardından gözlerini enflasyon verilerine çevirdi. Milyonlarca emekli Ocak 2023 zammının yüzde kaç oranında olacağını merak ediyor. Peki, en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Tüm vatandaşları yakından ilgilendiren asgari ücret zammının açıklanmasının ardından gözler emekli ve memur maaşlarına gelecek zamlara çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023'ün ilk yarısında geçerli olacak asgari ücreti 8 bin 506 lira olarak açıkladığı konuşmasında emekli ve memura yapılacak zam oranlarıyla ilgili de önemli noktalara değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, " "Memur ve emekli maaşlarını bu şekilde tespit edeceğiz" dedi. Erdoğan'ın bu sözleri sonrası gözler yeni yılda açıklanacak emekli ve memur zammına çevrildi. Yapılacak düzenlemelerle enflasyonun refah kaybında yol açtığı tahribat kademe kademe giderilecek." ifadelerini kullandı.