Emra Safa Gürkan: Hayatım boyunca hiç hak etmediğin bir şey almadım

tv100'de Okan Bayülgen'le Nokta programına konuk olan Emrah Safa Gürkan, "Hayatım boyunca hiç hak etmediğin bir şey almadım. Almadığım için de kimseye hesap vermedim. Gençlere de önerimdir. Çok çalışsınlar, özgür olsunlar" dedi.

tv100 ekranlarında yayınlanan Okan Bayülgen'in sunduğu Nokta programına Tarihçi Emrah Safa Gürkan konuk oldu. Gürkan, "Ben hayatım boyunca hiç hak etmediğin bir şey almadım. Hak etmediğin bir şey almadığım için de kimseye hesap vermedim" dedi. Gençler için de "Çok çalışsınlar, özgür olsunlar" tavsiyesinde bulundu. 

Tarihçi Emrah Safa Gürkan'ın açıklamaları şöyle;

- Hayatta ya hak etmediğiniz birşey alırsınız yada borçlanırsınız.

- Daha bir kuruş borcum olmadı. Bütün kapitalist ekonomi insanı borçla bir şey alır. David Graeber'ın Borç kitabını okusunlar. Her şeye borçlanıyorlar ondan sonra kollarını kaybediyorlar. 

Haberin Devamı

-Ben her yerden yarın çıkarım. Ekşi Sözlük'te hakkımda girmiş en iyi yorumudur. Ben ceketimi alır giderim hiç umurumda olmaz.

-Ben entellektüel bir yolculuk yapıyorum. Buraya da mesela gelirken, “Parayı buldun hocam” vs dediler. Ben hiç bir televizyona parayla çıkmıyorum. 

- Ben buraya seni görmeye geldim. Biz bir belgeselde de bir araya geldik. Çok da eğlenceliydi.

- Ben kazara tarihçi oldum. Antropolog da olabilirdim sosyolog da olabilirdim.

Haberin Devamı

- Bu benim entellektüel yolculuğum. İstediğim yere çıkarım istediğimi de derim. Onu da ne hükümete yaranmak için ne de muhalefete yaranmak için derim.

- O an düşündüğümü söylerim o yüzden çok kızıyorlar bazen bana. Dediğim gibi benden geri hiçbir şey alamazsın. Benim ailem normalde ticaret yapan ortanın üstü bir aileydi. 

"Özgürlük en büyük şeydir"

- Ben normal memur hayatı yaşıyorum. Hiç kimseye kolumu veremem. Özgürlük en büyük şeydir. Gençlere de onu öneririm. Çok çalışsınar. Özgür olsunlar.

Sonraki Haber