Erdoğan: 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm dönem milletvekilleri ile TBMM'de iftar programında bir araya geldi. Erdoğan, "İçeride ne yaşanırsa yaşansın geminin sağlam kalmasına rotasından sapmamasına katkıda bulunmak hepimizin görevidir. Hepimiz 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

- Meclis'imiz FETÖ'cü teröristlerin 15 Temmuz'da yaptığı saldırılara karşı dimdik ayakta durmuştur. Meclis'imiz dünyada çifte 'Gazi' ünvanı na sahip belki de tek meclis'tir. Yaşadığımız sıkıntıları kaosları hep bir arada atlatabildik.

- Türkiye'nin gücü meseleleri demokrasi ve hukuk çerçevesinde çözmekten gelmektedir. Çok büyük atılımlar gerçekleştirdik. Bu Meclis Cumhuriyeti kuran, çok partili sisteme geçişin mimarı Meclis'tir. 

- En önemli sistem değişikliğini demokrasi içinde yaptık.

Haberin Devamı

- Güçler ayrılığını en iyi şekilde yönetmemiz gerek. Güçler ayrımı sistemini ne kadar sağlıklı işlersek ihtiyaçlarına o kadar iyi yanıt verebilriz. Tek vücut olarak tüm oyunlarını bozduk.

- Kendi siyasi ve şahsi çıkarları için gerektiğinde darbecilerle gerektiğinde küresel güçlerle gerektiğinde terör örgütleri ile birlikte hareket etme yoluna gidenlere milletimizi hiçbir zaman itibar etmemiştir, ve inanıyorum ki etmeyecektir. 

-Türkiyemiz güvenlikten ekonomi alanında kritik bir dönemden geçiyor. Dolayısıyla birliğe beraberliğe kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız bulunuyor. Milletimizin 15 Temmuz'da darbeciler karşısında gösterdiği cesareti ülkeyi yönetenler olarak bizim de kendi tercihlerimizle ortaya koymamız şart. Bunun için 82 milyon vatandaşımızı biraraya gelmeye davet ediyoruz.

-Seçimler yapılır. Kanunlar görüşülür. Kararlar alınır. Söylemler ifade edilir. Sonuçta hepsi gelip geçer geriye sadece Türkiye kalır. 

Haberin Devamı

-Hepimiz 82 milyonluk Türkiye gemisinin yolcularıyız. 

-İçerde ne yaşanırsa yaşansın geminin gövdesinin sağlam kalmasına motorlarının işlemeye devam etmesine rotasından sapmasına katkıda bulunmak hepimizin görevidir.

Demokraside ve ekonomide ülkemize sınıf atlattık. Şimdi dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girme fırsatı önümüzde duruyor. Şayet bugün yaşadığımız güvenlik tehditlerine ekonomik saldırıları milli birliğimizi bozmaya yönelik tuzakları aşabilirsek inşallah 2023 yılında bambaşka bir Türkiye'de yaşıyor olacağız. 

Sonraki Haber