Faiz toplantısı öncesi geriledi

Döviz kurları faiz toplantısı öncesi geriledi. Yılın son çeyreğinde enflasyonun yüksek seyretmesi beklendiği için merkezin de faiz artırması bekleniyor. 22 Ekim 2020 kurda son durum...

Merkez Bankası'nın bugün gerçekleştirilecek para politikası toplantısı öncesi dolar kuru 7,82’ye gerileyerek geçen haftaki rekor sonrası en düşük seviyeye indi. Analistler, kurda 7,87 üzeri alımların kuvvetlendiği bölge olarak izlendiğini, 7,82 altında ise 7,75 takip edildiğini belirtiyor. Euro ise 9,27 TL seviyesinden işlem görüyor.

Yılın son çeyreğinde enflasyonun yüksek seyretmesi beklendiği için merkezin de faiz artırması bekleniyor.

Küresel piyasalarda ABD, haftalık işsizlik başvuruları ve Eylül ayı ikinci el konut satışları, Euro Bölgesi'nde ise Ekim ayı tüketici güveni verileri açıklanacak.

Teşvik paketi belirsizliği ve koronavirüs vaka sayısının Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede artmaya devam etmesi, petrol fiyatlarında talebe ilişkin endişelerle sert satış getirdi. Brent petrolün varil fiyatı dün yüzde 2,4 azalarak 41,7 dolarla bir haftanın en düşük seviyesine gerilerken, bugün 41,8 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Sonraki Haber