Skandal hakemler Atilla Karaoğlan ve Erkan Özdamar'ı UEFA çağırdı! Özdamar'ın imalı paylaşımı olay oldu!

FIFA kokartlı hakemler Erkan Özdamar ve Atilla Karaoğlan UEFA eğitim kursuna davet edildi. Erkan Özdamar'ın imalı paylaşımı ise dikkat çekti.

TFF sitesinden yapılan açıklamaya göre 2023 yılında FIFA kokartı takmaya hak kazanan hakemler Erkan Özdamar ve Atilla Karaoğlan olmuştu. 

HATALARIYLA SEZONA DAMGA VURDULAR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında oynanan Gaziantep FK - Beşiktaş maçında N’Koudou ile Kitsiou arasında yaşanan tartışmalı olayın ve 17. haftadaki Sivasspor - Galatasaray karşılaşmasında Sivasspor’un iptal edilen golündeki VAR kayıtlarını yayınlamış, MHK yayınlanan VAR kayıtlarında da hakemlerin önemli hatalar yaptığını tespit ettiklerini duyurmuştu.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada, Atilla Karaoğlan ve Erkan Özdamar’a uzun süre maç vermeyerek, yaptırımda bulunacağını belirtilmişti.

TFF: "ÖNEMLİ HAKEM HATASI"

Kulüplerin 'VAR kayıtları açıklansın' talebi üzerine Türkiye Futbol Federasyonu, dün iki maçta da cereyan eden VAR diyaloglarını duyurdu. TFF'den dün yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Son dönemde meydana gelen hakem hatalarıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu ilgili kurulları ile gerekli incelemeleri yapmıştır.

Bu kapsamda Gaziantep FK A.Ş. – Beşiktaş A.Ş. ve Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçlarının VAR kayıtları incelenmiştir ve bahsi geçen maçlarda hakemlerin “önemli hakem hatası” yaptıkları tespit edilmiştir.

Haberin Devamı

MHK: UZUN SÜRE GÖREV VERİLMEYECEK

Merkez Hakem Kurulu ise iki hakeme uzun süre maç verilmeyeceğini duyurdu. İşte MHK'dan yapılan açıklama: "Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. - Beşiktaş A.Ş., Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçlarının hakemleri ve Demir Grup Sivaspor - Galatasaray A.Ş. maçının VAR hakemi ile ilgili olarak Merkez Hakem Kurulu gerekli incelemelerini gerçekleştirmiştir.

Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçında ofsayt gerekçesiyle golün iptal edildiği, bu kararın hatalı bir karar olduğu, ayrıca Gaziantep FK A.Ş. - Beşiktaş A.Ş. maçının hakeminin, VAR hakeminin izleme önerisine rağmen ihlali yapan oyuncuyu ihraç etmeyerek “önemli hakem hatası” yaptıkları tespit edilmiştir.

Haberin Devamı

Demir Grup Sivasspor - Galatasaray A.Ş. maçının VAR hakemine bundan sonra görev verilmeyeceğini, söz konusu iki maçın hakemlerine ise uzun süre görev verilmeyeceğini kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

FIFA KOKARTI 1 YIL SÜREYLE GEÇERLİ

Skorer'in edindiği bilgiye göre; Erkan Özdamar ve Atilla Karaoğlan'ın FIFA kokartı 1 yıl süreyle geçerli ve kurallar gereği geri alınamayacak.

İki isim, önümüzdeki hafta dünya futbolunun patronu FIFA'nın Roma'da düzenleyeceği hakem seminerine katılacak. FIFA, kokart alan hakemleri her yıl seminere davet ediyor. UEFA ikinci kategoride yer alan iki hakemin ilk aşamada UEFA Gençlik Ligi maçları yöneteceği bildirildi. 

SÜPER LİG'DE YOKLAR, UEFA'DA VARLAR

Erkan Özdamar ve Atilla Karaoğlan'a uzun süredir maç verilmiyor. Süper Lig'de maç alamayan hakemler UEFA tarafından eğitime alındı.

34 erkek ve 12 kadın hakem UEFA'nın Roma eğitim kursunda eğitim alıyor. Bu hakemlerden ikisi Atilla Karaoğlan ve Erkan Özdamar oldu.

Yeni hakemlere eğitimi UEFA baş hakem görevlisi Roberto Rosetti verdi.

ERKAN ÖZDAMAR'DAN İMALI PAYLAŞIM

Sosyal medya hesabı Instagram'dan paylaşım yapan Özdamar, fotoğrafın açıklama kısmına "Hayal et, çok çalış, asla pes etme ve tüm bunları yapmaya devam et. Sonunda burdayım hayalimin gerçekleştiği yer" sözlerini ekledi.

Sonraki Haber