FLAŞ: Asgari ücret 2024 Ocak zammı ile neler değişecek? İşsizlik maaşı, GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, staj ücreti ne kadar olacak, kaç TL?

Milyonların gözü 2024 asgari ücret zammının açıklanacağı tarihe çevrildi. Gelecek son dakika açıklamasının ardından brüt ve net asgari ücret zammı belli olacak. Yeni asgari ücretle birlikte pek çok kalemde tutarlar değişkenlik gösterecek. Bunlar arasında; işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı, GSS primleri, engelli aylığı, stajyer maaşları gibi bilgiler yer alıyor. Peki; asgari ücret zammı ile 65 yaş aylığı, GSS primleri, engelli aylığı, staj ücreti, işsizlik maaşı ne kadar olacak, kaç TL? İşte yanıtı.

Yeni yılda asgari ücret zammı belli olduktan sonra işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı, GSS primleri, engelli aylığı gibi rakamlar da netleşecek. Milyonlarca kişi bu nedenle; “Asgari ücret zammı 2024 ile neler değişecek?” sorusuna yanıt arıyor. Peki; 2024 İşsizlik maaşı, 65 yaş aylığı, GSS primleri, engelli aylığı, staj ücreti ne kadar olacak, kaç TL? İşte güncel bilgiler.

2024 ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu:

Bakanlık olarak bu süreçte asli görevimiz, işçi ve işveren temsilcileri arasından bir hakem rolü benimsemekti. Gerek işveren tarafı, gerek işçi tarafı en uygun noktada fikir birliğine varmış durumda.

700 TL'si devlet desteği olmak üzere yeni asgari ücret 17.002 TL olarak belirlendi.