Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de 7 kişiyi hastanelik etmişti. Uzmanı açıkladı, 1 miligram zehri bile 70 kiloluk birini öldürebilir. Ağzınıza sürmeyin

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de 7 kişiyi zehirleyerek hastanelik eden balon balığı hakkında açıklama yapan uzman isim, "1 miligram zehri bile 70 kiloluk birini öldürebilir" dedi. Çok özel ve deneyimli şefler tarafından pişirilmesi gereken balığı, bilinçsizce tüketmenin sonucu ölüme kadar gidiyor. Eğer güvenilir bir şef tarafından yemeyecekseniz, bu balığı ağzınıza bile sürmeyin.

Geçtiğimiz günlerde Hatay'da balon balığından zehirlenerek hastanelik olan 7 kişinin ardından uzmanlardan birer birer açıklama geldi. Hatay'da meydana gelen olayda, zehirlenen vatandaşlardan biri entübe edildi. Bu konuda açıklama yapan uzman isim Prof. Dr. Ahmet Aydın, “İçerisinde tetrodotoksin zehri olan balon balığı, çok tehlikelidir. Çünkü bu zehir oldukça güçlüdür. Bir miligram yani çay kaşığının ucundaki küçük bir miktar kadar zehir bile 70 kilogram olan bir yetişkini öldürebilir. Bir balon balığının yenilmesiyle de zaten bu miktara maruz kalınır. Balon balığı tüketiminin yüzde 70’i ölümle sonuçlanır” dedi.