Güneş'in sıcak ışığının asla nüfuz etmediği Alaska kıyısı açıklarındaki yüzeyin yaklaşık 3.300 metre altında bulundu. Bilim adamları dondu kaldı

Güneş'in sıcak ışığının nüfuz etmediği Alaska kıyısı açıklarında yapılan keşif, bilim adamlarının donup kalmasına neden oldu. Yüzeyin 3.300 metre altında bulunan altın renkli gizemli bir şey bulundu. Araştırmacılar, onu suyun altında ilk gördüklerinde, gizemli bir türe ait bir yumurta kabuğu, ölü bir sünger veya bir mercan olabileceğini tahmin etti.

Güneş'in sıcak ışığının asla nüfuz etmediği Alaska kıyısı açıklarındaki yüzeyin yaklaşık 3.300 metre altında, NOAA Okyanus Araştırmaları'nın uzaktan çalıştırılan bir su altı aracı garip, altın bir küreyle karşılaştı. Yaklaşık 10 santimetre çapında ve bir tarafında bir delik bulunan, beyaz süngerlerle noktalı bir kayaya sıkıca yapıştırılmıştı. Gizemli kürenin ne olabileceği tam olarak belli değildi. Dalışın canlı yayınını yürüten araştırmacıların ilk önerileri arasında gizemli bir türe ait bir yumurta kabuğu, ölü bir sünger veya bir mercan yer alıyordu.