Hayaletlere inanır mısınız? İşte onlarla karşılaşmanız muhtemel 8 yer!

Hayalet avcıları, bu haber sizin için. Perili bir koridorda dolaşan bir ruhun görüntüsünü yakalamaya, boş bir odada gizemli sesler duymaya, hatta karanlık bir koridoru araştırırken ürperme hissetmeye çalışanlar, neyse ki, halka açık turlara ve hatta konaklamalara açık olduğu bildirilen çok sayıda perili yer var. İşte hayaletlerle karşılaşmanız muhtemel 8 yer…

Brissac Şatosu – Maine-et-Loire, Fransa

Brissac Şatosu, 15. yüzyılda Kral VII. Charles'ın bakanlarından biri tarafından inşa edilen bir rönesans kalesidir.

Özellikleri: 'Loire Vadisi'nin Devi' olarak adlandırılan bu şato, yedi kat, 204 oda, çok sayıda portre galerisi ve 200 kişilik özel bir opera binasıyla Fransa'nın en yüksek kalesidir. 11. yüzyılda Anjou Kontları tarafından inşa edilmiş bir kaleydi ve 1620'de Kral Charles’ın bir bakanı tarafından restore edildi.

Hayaletler: En aktif olanı, görünüşe göre Kral VII. Charles'ın gayri meşru çocuğu olan ve daha sonra 15. yüzyılda kocası tarafından bir ilişki yaşarken yakalandıktan sonra şatoda öldürülen La Dame Verte'dir (Yeşil Hanım). Sık sık şapelin kule odasında, yeşil elbisesiyle, gözlerinin ve burnunun olması gereken yerde açık deliklerle görülür. Görünüşüyle ​​konukları şaşırtmadığı zamanlarda, kalenin çevresinden iniltileri duyulabilir.

Mevcut durum: Château, Noel pazarı gibi özel etkinliklere ve kendi bağlarından üretilen saygın şarapların tadımlarına ev sahipliği yapan popüler bir oteldir. Konaklama cesareti gösterenler, dönem mobilyalarıyla cömertçe dekore edilmiş odaların keyfini çıkarıyor. Kimileri Yeşil Hanım’la tanışma şansı bile buluyor.