İspanya’da dev güneş balığı yakalandı

İspanya’da Sevilla Üniversitesi, Ekim ayının ilk haftası ülkenin Ceuta açıklarında yaklaşık 2 ton ağırlığında dev güneş balığının yakalandığını açıkladı. Yaz aylarında yoğunlukla Akdeniz'de de görülebilen balık, Türkiye'de Ege ve Marmara denizinde nadiren de olsa görülebiliyor.

Üniversite bilim insanları, balığın orkinos avlamak için denizde olan balıkçıların ağına takıldığını, 3,2 metre uzunluğunda ve 2,9 metre genişliğindeki balığın denize salındığını aktardı.

Sevilla Üniversitesi tarafından yayınlanan görüntülerde, Mola alexandrini türüne ait olduğunu söyledikleri dev balığın iki vinç tarafından kaldırıldığı görülüyor. Ağa takılan balığı tartmak isteyen bilim insanları, teknedeki tartının en fazla bir ton tartabildiği, balığın tartılması sırasında tartının kırıldığı belirtildi. Balık ile ilgili açıklama yapan deniz biyoloğu Enrique Ostalé, bu büyüklükteki güneş balıklarını yalnızca kitaplarda duyduğunu söyledi.

En büyük balıklardan biri

Haberin Devamı

Uzunluğu 4, genişliği 3 metreye varabilen güneş balıklarının ağırlığı 2 tona ulaşabiliyor.

25-30 yaşına kadar yaşayabilen balığın 2 tonluk ağırlıkları, onu toplam 27 bin balık türünü kapsayan kemikli balıklar sınıfının en büyük balıklarından biri haline getiriyor.

Kaba yapılı vücudunun yarısı eskik gibi görünen balığın karın yüzgeçlerinin eksik olması görüntüsünü ilginç hale getiriyor.

Sonraki Haber