İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Sakarya... Gir ağla çık ağla gir ağla çık ağla. O canlı bölgenizi istila etti edecek

İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Sakarya için uzmanlar korkunç gerçeği açıkladı. Çok yakında Marmara Denizi'ni tamamen istila edecek. Lodos ve poyrazın etkisiyle kıyıda biriken denizanaları dikkat çekse de uzmanlar, asıl yoğunluğun suyun altında olduğunu söylüyor. Uzmanlara göre, sıcaklığın artışıyla birlikte Marmara Denizi'nin de su sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredince sıcaklıkla birlikte bunların üreme metabolizmaları da hızlanıyor. Daha fazla yumurta dökmeye başlıyorlar.

İstanbul Boğazı'nın kıyı kesimleri, hava sıcaklığı, deniz kirliliği, kıyısal alanlar tahrip edilmesi sebebiyle denizanaları tarafından istila ediliyor. Lodos ve poyrazın etkisiyle kıyılarda biriken denizanası yoğunluğu bölgede dikkat çekici boyutlara ulaştı. Denizanası görüntüleri de tedirginlik yarattı. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, denizanalarıyla müsilaj arasında bir ilişki olduğunu söyledi. Marmara bölgesinde yaşanan bu olay adeta "gir ağla çık ağla gir ağla çık ağla" sözlerini yeniden gündeme getirdi.