İstanbul'da büyük tedirginlik! Isırdığı yer kabarıyor, içinden su çıkıyor... Yetmiyor, solunum yolunu şişirip nefesi kesiyor. Çok ama çok dikkatli olunmalı

İstanbul'da birçok ilçeden benzer şikayetler gelmeye başladı, vatandaşlar yetkililerden destek istedi. Havaların ısınmasıyla artan sivrisinek şikayetleri hakkında konuşan uzman, bu ısırıkların dikkate alınması gerektiğini, bazen çok ciddi reaksiyonlara neden olabildiğini söyledi. Yetkililer, İstanbul'da sivrisinek, karasinek, kene, pire, kemirgen ve hamamböceği ile mücadelede 182 ekip 611 personelin görev aldığını belirtti.

İstanbul'da bir çok ilçede sivrisinek şikayeti arttı. Avcılar'da sivrisinek yoğunluğunu cep telefonu kamerasına kaydeden mahalle sakinleri görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak yetkililerden yardım istedi. Sivrisinek ısırıklarının dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, "Bazen anafilaktoid dediğimiz reaksiyonlar gelişebilir. O da en korktuğumuz reaksiyondur. Solunumun durması, dilin veya solunum yolunun şişmesiyle nefesin kesilmesi, tansiyonun düşmesi ve hastanın bayılması tarzında gider. O açıdan dikkatli olmakta fayda var" şeklinde konuştu.