İstanbul'da sahte para üreten matbaa basıldı! Kağıt değil, suç basıyorlar! Milyarlarca lira değerindeki sahte döviz ele geçirildi
İstanbul’da sahte para basarak piyasaya sürmeye hazırlanan şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda, yüklü miktarda sahte döviz ve üretimde kullanılan bir matbaa ele geçirildi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonda, suç örgütüne yönelik soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Parada sahtecilikle mücadelemiz kararlılıkla sürecek" dedi.
This browser does not support the video element.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonla ilgili detayları şöyle paylaştı:
"Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; sahte para bastıkları ve bu paraları piyasaya sürmeye hazırlandıkları tespit edilen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonlarda, yakalanan şüphelilerin;
Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Parada Sahtecilik suçlarından Savcılıklarımızca haklarında soruşturma başlatıldı.
YÜKLÜ MİKTARDA SAHTE DÖVİZ ELE GEÇİRİLDİ
Operasyon sonucu; çok miktarda sahte döviz ve sahte para imalatında kullanılan materyal ele geçirildi.
SAHTE PARA ÜRETEN MATBAA ORTAYA ÇIKTI
Ayrıca sahte para üretiminde kullanılan 1 adet matbaa deşifre edildi.
İstanbul Valimizi, operasyonu koordine eden Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren İstanbul İl Jandarma Komutanımız ile Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Parada Sahtecilik suçuna yönelik operasyonlarımıza kararlılıkla devam ediyoruz!"