İzmir'de sel felaketi!.. Acı haberler arka arkaya geldi!

İzmir’in Menderes ilçesinde, hareket halindeyken taşkın sularına kapılan aracın içerisindeki kayıp olarak aranan 2 kişinin cansız bedeni su kanalında bulundu.

İzmir’in Menderes ilçesinde, hareket halindeyken sele kapılan aracın içerisindeki kayıp olarak aranan 2 kişiden 1’inin cansız bedeni su kanalında bulundu. Olay yerinden yaklaşık 3 kilometre ileride su kanalında ulaşılan cansız beden, ekipler tarafından su kanalından çıkarıldı.

Cenazenin kimlik tespit işlemleri devam ederken kayı olan diğer şahıstan da acı haber geldi. İlk cesedin bulunduğu noktadan yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta yine su kanalında bulunan cansız beden polis helikopteri tarafından tespit edildi.

Cenazelerin kimlik tespit işlemleri devam ediyor.

Aracın sürücüsü Engincan Parlatan (20), Ayhan Alistrat ve Derya Parlatan (33) kurtulmayı başarmış, Mehmet Aslan ile Soner Uyar'ı ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyordu.

Haberin Devamı

Olay, akşam saatlerinde Dereköy Mahallesi ile Görece Mahallesi arasındaki Çakallar Mevkiinde meydana geldi. Dereden geçmeye çalışan içerisinde 5 kişinin bulunduğu hafif ticari araç sağanak yağış dolayısı ile taşan derenin sel sularına kapıldı. İhbar üzerine adrese itfaiye, AFAD, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.

3 kişi kendi imkanları ile kurtuldu

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, araçta bulunan 3 kişinin kendi imkanları ile kurtulduğu kayıp 2 kişi için ise yapılan arama kurtarma çalışmalarından bir netice alınamaması üzerine arama çalışmaları durduruldu. Araç olay yerinden 800 metre uzaklıkta bulundu.

Haberin Devamı

 VALİ KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA

Sabah saatlerinde yeniden başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonrasında İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den açıklama geldi. Vali Köşger yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

'Umuyoruz kurtulmuşlardır. Onu temenni ediyoruz. Mendere Emniyeti'nden 25, Menderes Jandarma'sından 10, İzmir Emniyet Su Altı Timlerinden 10 kişi, AFAD ve diğer itfaiye birimlerinden arkadaşlarımız arama-tarama çalışmalarını devam ettiriyor. Vatandaşlarımızı umuyoruz canlı bir şekilde buluruz. Araç şu an tam geçmiş değil. Aracın çıkarılması teknik olarak imkansız şu andan. İnşallah onu da en kısa zamanda çıkaracağız. Faaliyetler, çalışmalar devam ediyor. Geçmiş olsun.

Kısmi baskınlar var. Orada da faaliyetler çalışmalar devam ediyor. Orada da istinat duvarının çökmesiyle 23 civarında araç hasar görmüş durumda. Tespit çalışmaları devam ediyor."

Sonraki Haber