Kafeler ve restoranlar açıldı mı? 1 Haziran'da (Bugün) kafeler ve restoranlar açık mı?

Kafe ve restoranların durumu genelge ile netlik kazandı. Kademeli normalleşme dönemimde kafeler ve restoranlar belirli saatlerde gel-al servis ve bazı saatlerde ise paket servis olarak hizmet veriyor. Peki kafeler ve restoranlar ne zaman açılacak, 1 Haziran'da açık mı?

Kafeler ve restoranlar ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik açıklamalarda bulundu. Yayınlanan genelge ile kafe ve restoranların durumu da netlik kazandı.

KAFELER VE RESTORANLAR AÇILDI MI ?

Kafeler, kahvehaneler, spor salonları gibi mekanlar, sabah 07:00 - akşam 21:00 saatleri arasında açık olacak.
 

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KAFE VE RESTORANLAR İÇİN GENELGE DAHİLİNDE AÇIKLAMA 

Yeme-içme yerleri (restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi); Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen tüm kurallara uyulması, masalar arasında her yönden 2 metre, yan yana sandalyeler arasında 60 cm mesafe bırakılması,

Aynı anda aynı masada açık alanlarında üç, kapalı alanlarında ise ikiden fazla müşteri kabul edilmemesi,kaydıyla,
Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günlerinde 07.00-21.00 saatleri arasında masada servis, gel-al ve paket servis, 21.00 - 24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis,Pazar günleri ise 07.00 - 24.00 saatleri arasında sadece paket servis, şeklinde faaliyet gösterebileceklerdir. Aynı zamanda kafelerde oyun oynatılması yasak olacak.

1 Haziran 2021 tarihinden itibaren (Pazar günleri hariç) 07.00 - 21.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

Öte yandan kapalı yüzme havuzları, hamamlar, saunalar ve masaj salonları, nargile salonu/kafeleri ile gazino, taverna, birahane gibi iş yerlerinin faaliyetlerine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmesine devam edilecektir.
 

Sonraki Haber