Kasım Süleymani için tören! Cenazesi kutsal kabul edilen bölgelere götürüldü!

Kasım Süleymani için düzenlenen törende, İranlı komutanın cesedi helikopter ile, Şiiler tarafından kutsal kabul edilen bölgelere götürüldü.

This browser does not support the video element.

İranlı komutan Kasım Süleymani’nin öldürülmesiyle hareketlenen Ortadoğu’da Amerikan karşıtı gösteriler devam ederken Süleymani’ye farklı bölgelerde cenaze törenleri düzenlendi.

Süleymani’nin cenazesi defin öncesi Irak’ta şiiler için son derece kutsal kabul edilen ‘Atebâtı Mukaddese' denilen türbelere götürüldü.

Ziyaretler tahsis edilen özel bir helikopter ile yapıldı. Süleymani’nin eski danışmanı ve halen İran’ın Irak Büyükelçisi olan İrec Mescidi'de ziyaretlere eşlik etti.

Süleymani’nin cenazesi ilk olarak Kâzımiyye’deki şiilerin yedinci imamı Mûsâ el-Kâzım ile dokuzuncu imam Muhammed et-Takī’nin türbelerine götürüldü.

Haberin Devamı

Daha sonra Kerbela’daki Hazreti Hüseyin Türbesi ziyaret edildi. Cenaze duaların ardından son olarak Necef’fe Hazreti Ali’nin defnediliğine inanılan türbeye götürüldü.

Cenazeyi burada dini liderlerle birlikte binlerce kişi karşıladı. Dualarla birlikte intikam yeminleri edildi. 'Kutsal Tavaf’ olarak yorumlanan ziyaretleri Irak ve İran’daki bazı televizyonlar canlı yayınladı.