Keçi, koyun, inek, dana, düve hepsi büyük tehlikede... Avrupa'da korkunç bir tehdit hortladı, hedefinde bu hayvanlar var. Ahır kapısını sıkı zincirleyin

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sahipleri, hepsini çok yakından ilgilendiriyor. Keçi, koyun, inek, dana, düve tüm hayvanlar büyük tehlikede olduğu ortaya çıktı. Avrupa'da korkunç bir tehdit hortladı, hedefinde bu hayvanlar var. Ahır kapısını sıkı zincirleyin, durum çok vahim.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan sahipleri, hepsini çok yakından ilgilendiriyor. Keçi, koyun, inek, dana, düve tüm hayvanlar büyük tehlikede olduğu ortaya çıktı. İnek, koyun ve keçi gibi geviş getiren hayvanlar Schmallenberg virüsüne karşı hassastır. Mavidilde olduğu gibi tatarcıklar (küçük ısıran sinekler) de bu virüsün etken maddeleridir. Schmallenberg virüsü geviş getiren hayvanlarda konjenital malformasyonlara ve ölü doğumlara neden olur. Bu virüs artık neredeyse tüm Avrupa ülkelerinde bilinen bir patojendir. Virüsün Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'ne bildirilmesine gerek yoktur.