Asırlık köprünün üzerine sprey boya ile yazı yazdılar

Kırşehir merkez Kesikköprü köyünde Kızılırmak üzerinde kurulu olan ve 773 yıllık bir geçmişe sahip olan Kesikköprü'nün sprey boyalarla boyanması tepkilere neden oldu.

This browser does not support the video element.

Kızılırmak üzerinde kurulu olan 773 yıllık tarihi Kesikköprü'nün üzeri sprey boyalar ile yazılar yazıldı. 

Asırlık köprünün o içler acısı halini gören Sosyal Bilgiler Öğretmeni Şenol Dönmez, "Köprü üzerinde yüzyıllar öncesine gittim. Kervanların binlerce kiloluk yükü taşıdıklarını düşündüm. Moğol zihniyetliler ise dedelerinin yaptığı köprüyü yok etmek için çalışmışlar. Orta Çağ zihniyetli barbarlar tarihe verdiğiniz zarar için elleriniz kırılsın" dedi.

1248 yılında Anadolu Selçukluları tarafından yapıldı

1248 yılında Anadolu Selçukluları tarafından yaptırılan ve tarihi İpekyolu güzergahında bulunan köprü, Kırşehir ile Konya’yı birbirine bağlamak için yapılmış ve Türk mimarisinin önemli eserlerinden biri... 400 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ve 13 gözlü olan köprü, 1616, 1849, 1925 ve 2004 yıllarında da onarım gördü. Kesikköprü Kervansarayı olarak da bilinen tarihi Cacabey Kervansarayı’nın bakımsızlık nedeniyle yok olma tehdidiyle karşı karşıya kalması ve bölgede herhangi bir koruma çalışmasının olmaması da tepki oluşturdu.