Kocaeli, İstanbul, Bursa, Sakarya, Yalova ve Düzce'yi bekleyen büyük tehlike. Kara haber evlere tez yayılacak. Kahretsin bu ne böyle

Kocaeli, İstanbul, Bursa, Sakarya, Yalova ve Düzce'yi bekleyen büyük tehlike hakkında açıklama geldi. Kara haber evlere tez yayılacak. Uzmanlar, Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ağaçları ve bitkileri de etkilediğini söyledi. Mart ayının ortasından itibaren çiçek açması beklenen ağaçlar 'Yalancı bahar'a aldandığı bildirildi.

Kocaeli, İstanbul, Bursa, Sakarya, Yalova ve Düzce'yi bekleyen büyük tehlike hakkında açıklama geldi. Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ağaçları ve bitkileri de etkiledi. Özellikle İstanbul’da yaşanan sıcaklığın etkisiyle erik ağaçları başta olmak üzere bazı ağaçlar çiçek açtı. Mart ayının ortasından itibaren çiçek açması beklenen ağaçlar 'Yalancı bahar'a aldanmış oldu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Doğanay Tolunay, erken çiçeklenen ağaçların tarımı da etkileyebileceğini ve gıda fiyatlarında yükselişe neden olabileceğini vurguladı.