Kocaeli, İstanbul, Bursa, Yalova, Sakarya ve Düzce'ye doğru akın akın istilaya geçmişlerdi. En tehlikeli olacakları tarih verildi. Önce o 2 canlıyı yok edecekler

Kocaeli, İstanbul, Bursa, Yalova, Sakarya ve Düzce'ye doğru akın akın geldiği söylenen dünyanın en zehirli ikinci balık türü olan istilacı balon balığı, denizlerdeki tüm balıkları tehdit ediyor. En tehlikeli olacakları tarihi veren uzmanlar, önce sofraların vazgeçilmezi 2 balığın yok olacağını söyledi. Denizlerde yakında ne istavrit ne de hamsi kalacak. Nisan ayını işaret eden uzmanlar, üreme zamanlarında çok tehlikeli olabildiklerini söyledi. Bütün sularımız tehlikede, acil önlem alınmalı.

İstilacı bir tür olarak denizlerde yer alan ve tüketildiğinde ölüme götüren sonuçlara yol açan balon balığı rotasını Marmara'ya çevirdiği bildirilmişti. Kocaeli, İstanbul, Bursa, Yalova, Sakarya ve Düzce'ye doğru akın akın geldiği söylenen dünyanın en zehirli ikinci balık türü olan istilacı balon balığı, denizlerdeki tüm balıkları tehdit ediyor. Hidrobiyolog Dr. Erol Kesici, "Bunlar Nisan aylarında, üreme zamanlarında çok tehlikeli olabilmekteler. Yumurtalarının kesinlikle yenilmemesi gerekir. İç organlarının kesinlikle yenilmemesi gerekiyor.