Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Yalova, Bursa'ya doğru istilaya geçen canlı hakkında önemli bilgi geçildi. Hart diye oltayı bile kesip atıyor. Oralarda gezecek

Ülkemizde istilacı türler arasında yer alan balon balığının, Akdeniz bölgesindeki illerimizden çıkarak Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Yalova, Bursa'ya doğru istilaya geçtiği açıklanmıştı. Vatandaşlara şimdi de balon balığı hakkında yeni bir bilgi verildi. Oltayı bile hart diye koparan balığın Marmara bölgesinde nerelerde gezeceği açıklandı.

Ülkemizde istilacı canlılar arasında yer alan bir canlı daha önce Akdeniz bölgesindeki illerimiz Hatay, Adana, Mersin ve Antalya'da ciddi sorunlara neden olmuştu. Bu canlının şimdi de küresel ısınma nedeniyle Marmara bölgesindeki illerimiz Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Yalova, Bursa'ya doğru istilaya geçtiği haberi vatandaşlarımızı endişelendirdi. Uzmanlardan da bu balık hakkında yeni bilgiler gelmeye başladı. Oltayı keskin dişleriyle hart diye koparma yeteneğine sahip bu canlı, sanıldığı gibi derinlerde gezmeyecek.