Kocasını canlı yayında parçalayıp izlettiler

Eşini kaybeden bir kadın ölen kocasının vücudunu bilimsel araştırmalarda kullanılması için bağışladıktan sonra hayatının şokunu yaşadı. Yaşlı kadın kocasının parçalara ayrıldığı tv canlı yayınına maruz kaldı. Üstelik canlı otopsi, gösteriye dönüştürülerek biletleri 500 dolardan satıldı.

Koronavirüse yakalanan 98 yaşındaki David Saunders yaşamını yitirdi. Eşi ise başka insanlara faydalı olabilmek için eşinin cenazesini araştırmalarda kullanılması için onay verdi. Kadın eşi üzerinde yapılacak araştırmalarla ölümlerin önüne geçilebileceğini düşünüyordu.

Ancak yaşanan rezalet, ABD gazetelerinde önemli yer tuttu. Çünkü yaşlı adamın görüntüleri paralı bir televizyon kanalında bilet karşılığı izletildi. Adamın vücudunan parçalanma görüntülerini izleyenler arasında bütün ömrünü geçiren eşi de vardı.

ABD medyasında yer alan habere göre canlı otopsi gösterisinin biletleri 500 dolara satıldı.

Aile bilmedikleri için skanda engel olamadı

Haberin Devamı

David Saunders'ın ailesi ve eşi 17 Ekim'de gerçekleşen otopsiden ancak olay televizyonlarda yayınlandığında haberdar olduklarını söyledi. Bu korkunç gösteriye katılmak isteyenler bilet ücreti olarak 500 dolar ödedi.

Louisiana'daki cenaze evinin yöneticiliğini yapan Mike Clark, ABD basınına yaptığı açıklamada "Bu beyefendinin hak ettiği şekilde saygıdeğer bir yolla gömülmesinin engellenmesi ve ailesine bu yaşatılanlar çok üzücü" ifadesini kullanırken talihsiz adamın cenazesini Las Vegas merkezli Med Ed Labs şirketine teslim edilmek üzere hazırladıklarını söyledi.  Kaynak: arstechnica.com

Sonraki Haber