Konya'da 2 milyon tanesi törenle hep birlikte aynı yerden bırakıldı... Saniyeler içinde 2 milyon tanesi her yere doluşmuştu

Son zamanlarda azalan balık popülasyonunu dengelemek ve arttırmaya yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalardan bir yenisi Konya'da gerçekleştirildi. 2 milyon yavru sazan balığı aynı anda aynı yerden tören eşliğinde su ile buluşturuldu.

Türkiye'nin önemli tatlı su balığı merkezlerinden birisi olan Beyşehir Gölü'nün de içinde bulunduğu Konya'nın göl ve göletlerine, Adana'da yetiştirilen sazan balıkları bırakıldı. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Beyşehir Gölü kenarındaki Jandarma Burnu mevkiinde düzenlenen balıklandırma programında Türkiye’nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden birisi olan ve son dönemde çeşitli sebeplerle balıkçılığın azalma noktasına geldiği Beyşehir Gölü’ne 2 milyon adet yavru sazan balığı salındı. Törende konuşan Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, sürdürülebilir balıkçılık için iç suları balıklandırmayı sürdürdüklerini söyledi.