Süt toplama merkezinde skandal! Fabrika kapatıldı!

Konya'da faaliyet gösteren Benefit Süt Toplama Merkezi'nde yaşanan süt banyosu skandalının görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından bakanlık harekete geçti. Önce soruşturma başlatıldı. Ardından da fabrika kapatıldı. Videoda süt banyosu yapan ve onu çeken kişiler gözaltına alındı.

This browser does not support the video element.

Konya'nın Karatay ilçesi Sarıyakup Mahallesi Burhandede Caddesi'nde faaliyet gösteren Benefit Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin tesisinde çekilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Bir çalışanın gıda üretiminde kullanılan sütlerle süt banyosu yaparken çektiği görüntülerin TikTok'ta paylaşılmasının ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

Uğur Turgut isimli kullanıcının yayınladığı görüntülerin ardından şirketin Facebook profilinde Uğur Turgut isimli şahsın şirketin sahibi gibi paylaşımlar yaptığı tespit edildi.

Resmi olarak Ali Osman Taşkın ve Ramazan Topak isimli şahısların adına kayıtlı olan firmanın 10.05.2019 tarihinde oda kaydını gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Mevlana Vergi Dairesi'nde kayıtlı olan firma hakkında çok sayıda şikayette bulunuldu.

Haberin Devamı

Çok sayıda firmaya ürün veriyor

Konya Karatay'da faaliyet gösteren Benefit Süt Toplama Merkezi birçok firmaya süt temin ediyor. Peynir, süt tozu, pastorize süt gibi ürünler sofralarımıza kadar geliyor. Yaşanan skandaldan sonra gözler Benefit'ten süt alan ve Konya'da üretim yapan Süt markalarına çevrildi.

O fabrika kapatıldı

Haberin Devamı

Konya’daki süt fabrikası ile ilgili sosyal medyada yer alan görüntüler üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerimizce derhal söz konusu iş yerine gidilerek denetim gerçekleştirilmiştir.

Yapılan denetimde; iş yerinin insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edildiğinden ürünlerine el konulmuş ve işletmenin faaliyetinin durdurulmasına karar verilmiştir.

İşletmeye 5996 Sayılı Kanun kapsamında hijyen gerekliliklerine aykırı hareket etmekten 13.934 TL, hijyen kayıtlarının tutulma gerekliliklerinin uygulanmaması nedeniyle 5.570 TL ve iki çalışana da hijyen belgelerinin olmaması nedeniyle 1.700 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Ayrıca Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığımızın da inceleme başlattığı işletme hakkında, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir.

Haberin Devamı

İşletmeye giden Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, denetimlerin ardından işyerinin faaliyetine son verildiğini belirterek şunları söyledi: “Arkadaşlarımız denetimlerini yaptılar. İnsan sağlığını riske atan durumlardan dolayı faaliyetten men edilen firmaya, 13 bin 934 lira idari para cezası uygulandı. Aynı zamanda Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız. Var olan sütlerin imhasını ve işletme belgesinin iptalini de gerçekleştireceğiz.”

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de kontrollerin ardından işyerini mühürledi.

Firma ise Facebook üzerinden bunun bir "itibarsızlaştırma" çabası olduğunu kaydederek, "Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş ahdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Soruşturma kapsamında banyo yapan Emre S. ile görüntüleri çekip paylaşan Uğur T. gözaltına alındı.

İkisi de gözaltına alındı

Konya'da süt toplama merkezinde kazanda süt banyosu yapılması anına ait görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, banyo yapan Emre S. ile görüntüleri çekip paylaşan Uğur T. polis tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanununun 185'inci 'İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye iki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası verilir' maddesi kapsamında işlem yapılacağı öğrenildi.