Koruma bölgesinde yüzgeci gören yetkililer korku içinde dev yaratığı gözlemledi. Ardından bir taklitçi balığı keşfettiler

Okyanustaki koruma bölgesini izleyen yetkililer, yüzgeci görünce ilk başta bir köpekbalığı yüzgeci olduğunu düşündüler. Ancak kısa bir süre sonra gerçek ortaya çıktı. Gördükleri 'mola mola' türündeki bir okyanus güneş balığıydı. Güneş balıkları şekillerinden ötürü sahip oldukları yüzgeçler sebebiyle yüzeye yaklaştıklarında köpekbalıklarını andırıyorlar.

Söz konusu okyanus güneş balığı (Mola mola), Greater Farallones Ulusal Deniz Koruma Alanı'ndaki Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından fotoğraflandı. Bu korunan alan, kuzey ve orta Kaliforniya kıyılarının yaklaşık 3.300 mil karesini kapsıyor. Tehdit altındaki veya nesli tükenmekte olan türler de dahil olmak üzere çok çeşitli deniz yaşamına ev sahipliği yapmaktadır. Sara Heintzelman tarafından NOAA ile çekilen bir fotoğrafta, okyanus güneş balığı dikkat çekici bir şekilde köpekbalığına benzediği anlaşıldı.