Küçücük kalpleriyle her gün kocaman bir şey başarıyorlar... Henüz 10 yaşındalar ama onların yaptığını koca koca insanlar yapamaz. Helal olsun size

Küçücük kalpleriyle her gün kocaman bir şey başarıyorlar. 10 yaşındaki 3. sınıf öğrencisi 3 arkadaşın ilişkisi görenleri duygulandırıyor. Doğuştan bedensel engele sahip olan Efe, tekerlekli sandalye ile okula gidip gelebiliyor. 1. sınıfa başladığında ailesinin desteği ile okula giden Efe, 2. sınıftan itibaren iki arkadaşının görevi devralmasıyla birlikte okula 2 yıldır her gün onlarla birlikte gidip geliyorlar. Onları görenler, 'helal olsun size' diyor.

Hem sıkı dost, hem de kapı komşusu olan 3 arkadaş Efe'nin hem umudu, hem de en büyük destekçisi oldular. İlkokul 1'inci sınıftayken oğlunu okula getirip götüren aileden görevi bu sefer 3 arkadaş devralarak, 2 yıldır Efe'yi her gün okula getirip götürmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Sabah derse, öğlen yemeğe, çıkışta da arkadaşlarını güle oynaya eve götüren 3 arkadaş kurdukları iletişimle çevresindekilere örnek oluyorlar. Okul yönetiminin, öğretmenlerin takdirini toplayan kendileri küçük yürekleri büyük çocuklar, boş vakitlerinde de hep birlikte zaman geçirerek Efe'nin yanından bir an olsun ayrılmıyorlar.
"Efe ile birlikte güzel vakit geçiriyoruz, çok mutluyuz, arkadaşımızı çok seviyoruz"