Kumsal boyunca bulunan beyaz boncuğa benzer şeyler herkesi dehşete düşürdü. Yapılan incelemenin ardından şok edici gerçek ortaya çıktı. Son derece zehirli

Kumsal boyunca bulunan ve beyaz boncuklara benzeyen şeyler, bölge halkını dehşete düşürdü. Yapılan incelemenin ardından ekipler şok edici gerçeği ortaya çıkardı. Minik beyaz topçukların tam olarak ne olduğu anlaşılamasa da son derece zehirli oldukları ve bölgedeki hayvanlar için ciddi bir tehdit oldukları söylendi.

Milyonlarca strafor köpük topunun kumlara çarpmasının ardından Avustralya'nın doğu kıyısında büyük bir temizlik yapılmaya başlandı. Sunshine Coast sakinleri, ilk olarak Cuma öğleden sonra bildirilen "şok edici" sızıntının temizlenmesine yardımcı olmak için Alexandra Headland'de bir araya gelerek Queensland'deki  Maroochydore'a doğru yola çıktılar. Ten Little Pieces çevre grubundan Alison Foley, polistiren topların deniz yaşamı ve diğer hayvanlar için oldukça zehirli olduğunu, özellikle de yuvalama mevsimine birkaç gün kala kaplumbağalar için endişe duyulduğunu söyledi.