MEMUR MAAŞ ZAMMI 2024 SON DAKİKA: Ocak ayında memur zammı yüzde kaç olacak, ne zaman başlayacak? En düşük maaş ne kadar olacak?

2023 yılının sonuna yaklaşırken, memurlar tarafından en düşük memur maaşının ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Memurlar ve memur emeklilerinin 2024 - 2025 yıllarındaki sosyal ve mali haklarının belirlendiği toplu sözleşme zammı netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili oran verdi. Peki, Memur zammı yüzde kaç olacak, ne zaman başlayacak? En düşük maaş ne kadar olacak? SSK ve Bağkur emeklisine ne kadar zam olacak?

Yeni yıla yaklaştığımız Ekim ayında, 2024 Ocak memur maaşı zam tablosu vatandaşların gündemine geldi. Memur maaş zammıyla ilgili beklentiler devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan memur zammıyla ilgili açıklama geldi. Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024 ve 2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen toplu sözleşme zammı netleşti. İşte, milyonların merakla beklediği en düşük memur maaşının ayrıntıları ve daha fazlası...