Mesleğin son temsilcilerinden biri o. Osmaniye'de ilk günkü aşkıyla sürdürdüğü 53 yıllık mesleğini devam ettirecek tek bir çırak yok

Mesleğin son temsilcilerinden biri o. Osmaniye'de ilk günkü aşkıyla sürdürdüğü 53 yıllık mesleğini devam ettirecek tek bir çırak yok. Geçmişte ağırlıklı olarak takım elbise ve pantolon dikimi yapan terzilerin günümüzde tekstil ürünlerinin fabrikalar tarafından üretilmesi sebebiyle şimdilerde fabrikaların yaptığı elbiselerin tamir işiyle uğraşıyor.

Mesleğin son temsilcilerinden biri o. Osmaniye'de ilk günkü aşkıyla sürdürdüğü 53 yıllık mesleğini devam ettirecek tek bir çırak yok. Geçmişte ağırlıklı olarak takım elbise ve pantolon dikimi yapan terzilerin günümüzde tekstil ürünlerinin fabrikalar tarafından üretilmesi sebebiyle şimdilerde fabrikaların yaptığı elbiselerin tamir işiyle uğraşıyor. Osmaniye’de 53 yıldır kişiye özel takım elbise ve pantolon diken Yüksel Gökçek(64) mesleğin son temsilcilerinden biri olarak ilerleyen zamanlarda mesleği sürdürecek yeni kişilerin yetişmemesi sebebiyle bu mesleği devam ettirme şansının olmadığını söyledi.