Milyonları ilgilendiriyor! Asgari ücret 5 haneye çıkar mı? Bakan Bilgin merak edilen soruya yanıt verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, basın mensuplarının "asgari ücret 5 hane olacak mı?" sorusuna "AK Parti göreve geldiğinde asgari ücret 120 dolar civarlarındaydı. Şu anda 455 dolar. Biz zam görüşmeleri yaparken çalışanları enflasyona ezdirmemeye gayret ediyoruz. Temmuzda zam görüşmelerini yeniden değerlendireceğiz." yanıtını verdi. Öte yandan Bilgin, kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirterek emeklilere kademeli zam planlarının olduğunu söyledi.

24 TV'de Seçim Özel programına katılan Bakan Bilgin, ekonomiye ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Asgari ücret hakkında da konuşan Bilgin, "Ocak ayında asgari ücreti 8 bin 500 lira yaptık ama bugün hayat pahalılığı ücretleri aşındırıyor. Onun için Temmuz ayında yeniden düzenleme yapacağız." dedi.

ASGARİ ÜCRET 5 HANE OLACAK MI?

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bilgin, 'Asgari ücret 5 haneye çıkar mı?' sorusuna "AK Parti göreve geldiğinde asgari ücret 120 dolar civarlarındaydı. Şu anda 455 dolar. Biz zam görüşmeleri yaparken çalışanları enflasyona ezdirmemeye gayret ediyoruz. Temmuzda zam görüşmelerini yeniden değerlendireceğiz. Şu anda rakamla ilgili bir şey söylemeyim. Çünkü fiyat artışları ve fiyatların geldiği seviye ve ücretlerin alım gücünü ölçen bir takım parametreler var. Ona göre değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı. 

"EMEKLİYE KADEMELİ ZAM PLANIMIZ VAR"

Maaşı 7 bin 500 liranın üzerinde olan emeklilerin durumuyla ilgili soru üzerine Bilgin, "Aslında biz, bu çalışmayı tamamlamıştık. Dosya dosya Meclis'e intikal ettirdiğimiz konular vardı fakat depremden sonra bunların bazıları yarım kaldı. Son hazırlıklarımızdan biri de 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan, 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzeri. Bunlara kademeli bir zam planlamıştık. Bunları inşallah temmuz ayında uygulamaya sokacağız." yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Bilgin, düzenlemeyi kapsamlı bir şekilde hazırladıklarını belirterek, "Prim gün sayısı çok az olan yaklaşık 450 bin insan var. Onlara sosyal devlet anlayışıyla 'Sizin de bir geliriniz olsun' diye maaş bağlanmış. Biz en düşük emekli aylığını 7 bin 500 lira yapınca onların da maaşı 7 bin 500 lira oldu ama 6 bin-7 bin maaşı olanlar da var. Kademeli olarak farklılaşmış yansıtma oranlarıyla onları dikkate alan bir değerlendirmeyi temmuz ayında yapacağız." diye konuştu.

Sonraki Haber