Mısır'da arkeologlar buldukları odaya girince hayrete düştü! Dünyanın şimdi de kabusu olan canlıdan kaçmak için orayı yapmışlar! Üst düzey insanlar kalıyordu

Mısır'da arkeologlar tarafından keşfedilen odada bulunanlar hayrete düşürdü. Günümüzde olduğu gibi yılanların Antik Mısır'da yaşayan insanların da kabusu olduğu keşfedildi. Yılan ısırıklarından kurtulmak için mezar odasına yazılan büyülü sözler dikkat çekti. Üst düzey insanların mezarlarının çevresinde bulunan yazıların yılanlardan korunmak amacıyla yazıldığı ortaya çıktı. Yılanlar, günümüzde de pek ölüme neden olan, dünyanın baş belası hayvanlardan bir tanesi.

Arkeologlar, eski bir Mısır ileri geleninin yılan ısırıklarına karşı korumayı amaçlayan büyülerle dolu zengin bir şekilde dekore edilmiş mezarını keşfettiler. MÖ 1. binyılın ortalarına tarihlendiği düşünülen mezar, incelemelere öncülük eden Prag Charles Üniversitesi Çek Mısır Bilimi Enstitüsü (CIE) Abusir arkeoloji alanında Nisan ve Mayıs aylarında yapılan kazılarda ortaya çıkarıldı. Keşfedilen antik mezarların çevresindeki yazıtlar dikkat çekti. Yazıtları deşifre eden uzmanlar, yılan ısırıklarına karşı büyülü metinler olduğunu ortaya çıkardı. Günümüzde olduğu gibi tüm dünyada sayıları hızla artan yılanlar korku yaratmaya devam ederken Antik Mısır'da da pek çok kişinin ölümüne neden olduğu bu keşifle ortaya çıkmış oldu.